Modtag elevernes produktioner

- et sikkert sted for elevernes afleveringer og din feedback

Introduktion

Hvordan arbejder man med aflevering og evaluering på skoletube?

(Du finder orange og grønne links i teksten nedenfor. De indeholder små korte præcise videoguides som akkompagnerer teksten.)

En styrke ved at bruge Skoletube i undervisningen er, at man nemt og enkelt kan modtage afleveringer og give feedback. Dette håndteres via en afleveringskanal. Afleveringskanalen er helt central og kan betragtes som jeres fælles læringsrum på Skoletube, og den kan der arbejdes med, uanset om I bruger computer, tablets eller telefoner.

Det er enkelt og nemt at oprette en afleveringskanal til klassen eller holdet (også på iPad) og du kan herefter meget nemt importere dine elever til kanal.

Du laver et oplæg til din undervisning, som du præsenterer for eleverne. Eleverne kan herefter løse opgaven med Skoletubes værktøjer, og afleverer deres produkt i afleveringskanalen. Når du modtager afleveringen, kan du give eleven feedback. Det kan du gøre på klassen, men du kan også gøre det i afleveringskanalen.

I det følgende gennemgås hvordan eleverne kan løse stillede opgaver med skoletubes værktøjer og afleverer dem til dig, og hvordan du efterfølgende kan give feedback på deres afleveringer. Alt sammen sikkert bag et uni-login.

Afleveringer

Elevproduktion og aflevering med Skoletube

Dine elever kan udarbejde produktioner med alle skoletubes værktøjer. Disse produktioner afleveres i afleveringskanalen (også på iPad) og kan kun ses af dig og den elev, som har afleveret.

Du vil som underviser modtage besked (også på Ipad), når eleven har afleveret noget i afleveringskanalen, og du kan hurtigt danne dig et overblik over alt det, som den enkelte elev har afleveret i kanalen (også på Ipad). Det kan f.eks. bruges i forbindelse med skole-hjem samtaler og/eller elevplaner.

Afleveringer

Elevproduktion og aflevering med Skoletube

Dine elever kan udarbejde produktioner med alle skoletubes værktøjer. Disse produktioner afleveres i Afleveringskanalen og kan kun ses af dig og den elev, som har afleveret.

Du vil som undervise modtage besked, når eleven har afleveret noget i afleveringskanalen, og du kan hurtigt danne dig et overblik over alt det, som den enkelte elev har afleveret i kanalen (Tooltip, hvor der klikkes på den enkelte elev). Det kan f.eks. bruges i forbindelse med skole-hjem samtaler og/eller elevplaner.

Feedback

Du kan som underviser give feedback på de enkelte elevers produktioner. Det kan du enten gøre mundtligt på klassen, hvor du hurtigt kan finde elevens produkt i kanalen, eller du kan gøre det, ved at hæfte en kommentar på den enkelte elevs produktion i kanalen.

En kommentar der hæftes på en video, kan enten være skriftlig eller mundtlig. En skriftlig kommentar (også på iPad) skriver du direkte til elevens produktion i kanalen.

En mundtlig kommentar kan du indtale direkte fra kanal og hæfte på den enkelte elevs produktion.
Kommentarer og feedback kan efterfølgende nemt findes frem af eleven, da han af skoletube bliver adviseret om din feedback.

Kolofon

læringsmål3

Dette skriv er forfattet af Uffe Lyngdal Sørensen, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Modtag afleveringer med Skoletube” cc:by LærIT”