Find VR billeder

en oversigt med de bedste VR-samlinger på nettet

Introduktion

brille300

Velkommen til denne side, hvor vi har samlet de bedste links til samlinger af vr-billeder til dig.

Inden du går ombord i de mange fantastiske samlinger, kan du starte med at se tre enkle videovejledninger som du finder lige herunder.

Sådan gør du

Her er tre videovejledninger, der viser dig hvordan du kan finde og downloade billeder på Flickr, hvordan du henter billeder på Mapillary og hvordan du kan remixe andre brugeres billeder på Thinglink. Med disse tre film har du mulighed for at finde og bruge tusindvis af billeder fra hele verden til dit vr-projekt!

Udvalgte samlinger på

Flickr

Udvalgte samlinger

Herunder er en række udvalgte samlinger. Billederne i disse samlinger er alle frit tilgængelige og udgivet under cc:by af Peter Leth.

Museer i Danmark

360 SMK – 180 billeder fra 40 sale på Statens Museum for Kunst. Billederne kan bruges til dette forløb.

360 Jernbanemuseet – 110 billeder fra Danmarks Jernbanemuseum.

360 Nationalmuseet – 90 billeder fra Nationalmuseet.

360 Sønderborg Slot – 87 billeder fra Sønderborg Slot – inde og ude.

360 Tirpitz – billeder fra museet Tirpitz ved Blåvand

Steder, byer og lande

360 Berlin – 160 billeder fra centrale steder i Berlin. Billederne kan bruges til dette forløb.

360 London – 110 billeder fra og omkring London. Billederne kan bruges til dette forløb.

Der er også en række samlinger fra Rom, fx 360 Peterskirken, 360 Pantheon, 360 Colosseum. Derudover er der en større samling af 360-graders billeder fra Italien generelt.

Steder i Danmark

360 Vesterhavet, 360 Heden, 360 Silkeborg – små samlinger fra Danmark. Kan bruges til fx dette forløb.

360 Ulfkær Kirke – oplev kirkerummet. Billederne kan bruges til dette forløb.

360 Nr. Vosborg og Nr. Vosborg b/w – kom med på herregården Nr. Vosborg. Billederne kan bruges til dette forløb.

360 Billeder – den store rodekasse med over 2000 360-graders billeder

 

Grupper og links til

Flickr

Equirectangular

Gruppen Equirectangular er den største gruppe af 360-graders fotografer på Flickr. Ikke alle fotografer benytter Creative Commons-licenser og dermed heller ikke ønsker at deres billeder må bruges. Linket herunder viser derfor kun de frie billeder.

Ricoh Theta-billeder

Se alle de billeder, der er taget med 360-graders kameraet fra Ricoh her. Linket viser kun de billeder der er udgivet med en Creative Commons licens. Husk at kreditere ophavsmanden.

Udvalgte fotografer på

Flickr

Udvalgte fotografer

Herunder er links til en række fotografer, der har interessante eller omfattende samlinger, som du ikke bør snyde dig selv for. Fotograferne Janne Foo og Matts crazy lens adventure, har begge skriftligt givet tilladelse til at deres billeder må bruges af lærere og elever til undervisningsbrug. Deres billeder må derfor hentes og bruges, selv om de er udgivet med Copyright. Husk altid at kreditere når du bruger andres indhold.

Aldo Hoeben

Aldo Hoeben er en rutineret, kreativ og dygtig fotograf. Hans samling af billeder er alle udgivet under Creative Commons licensen cc:by-nc; fint til at må blive brugt i undervisningen.

Peter Leth

Peters billeder er mest fra Danmark, lige fra Storebæltsbroen til en tur i tandlægestolen. Alle billeder er udgivet under cc:by licensen, og må derfor bruges frit. Husk at kreditere, når du bruger andres indhold.

Matt's crazy lens...

Matt er fra USA. Hans billeder er udgivet under Copyright, men vi har fået lov til at du gerne må hente hans billeder. Oplev fx affaldscontainere og våbenbutikker på nært hold.

Janne Foo

Janne Foo har givet tilladelse til at hans billeder må hentes og bruges. Han har nogle usædvanligt smukke billeder fra Finland. Desværre er det ikke muligt at downloade alle billeder. Husk at kreditere når du bruger andres indhold.

Billeder fra hele verden på

Mapillary

Mapillary

Mapillary er et ægte OpenSource-projekt, hvor alle kan lægge billeder på et stort fælles verdenskort – og hvor alle må hente hinandens billeder igen. Alle billeder er udgivet under samme Creative Commons licens som Wikipedia, nemlig cc:by-sa.

Se hvordan du henter 360-graders billeder på Mapillary.

Billeder på

Skoletube

Skoletubes VR-samlinger

På Skoletube findes også enkelte samlinger med 360-graders billeder.

Den vigtigste er nok VR Space, som indeholder autentiske 360-graders billeder fra den internationale rumstation. Billederne i kanalen ses anvendt i forløbet Rumrejsen.