Filter by Kategorier
Artikler
  1. Artikler
  2.  5 
  3. Skoletube
  4.  5 Schrems II og Skoletube

Schrems II og Skoletube

af | jan 31, 2023

Men må vi så ikke bruge værktøjerne på Skoletube længere gemmer padlet?

En ny EUdom vedr. overførsel af personoplysninger mellem EU og USA har vagt stor opmærksomhed i disse dage i hele Europa. Dommen hedder Schrems II, og dens konsekvenser er ret dramatiske for 1000vis af firmaer i Europa, der bruger store amerikanske Cloudplatforme som Microsoft, Amazon og Google Cloud.
Lige nu ved ingen rigtig, hvordan tingene skal fortolkes, og i princippet ved kommunerne ikke, om deres løsninger, som Microsoft, Google eller fx Aula (som ligger på Amazon), reelt stadig holder rent GDPRmæssigt.
Vi er også meget opmærksomme på Schrems IIs konsekvenser, for selv om det meste af Skoletube ligger på danske servere (fx hele vores storage, videostreaming og en række værktøjer) , så har vi flere værktøjer på Skoletube, som ligger på amerikanske Amazon eller Google Cloud, og vi har også nogle værktøjer, der ligger på disse Cloudløsninger i EU.
Vi er nu med vores persondataspecialister og underleverandører i gang med at analysere og implementere de ekstra foranstaltninger, som skal til, for at tingene lever op til de nye meget stramme regler, som det europæiske datatilsyn har udstukket.

Men må vi så ikke bruge værktøjerne på Skoletube længere?

Jo, men i flere af dem skal I være opmærksomme på, at brugen af persondata i disse værktøjer midlertidigt (indtil vi får det hele dokumenteret og får implementeret ekstra foranstaltninger) ikke er lovligt eller måske ikke er lovligt. Vi har valgt at være meget forsigtige, og derfor har vi netop indsat en advarsels- og informations-popup på hvert enkelt værktøj.
Ëleverne kan sagtens stadig lave en lang række opgaver- og præsentationstyper, og de kan stadig bruge alle værktøjerne, men Popup-informationsboksen oplyser nu meget tydeligt, hvad I må, og hvad I ikke må i det pågældende værktøj.
Følger I de anvisninger, I får oplyst, så er der ingen problemer for hverken jer eller kommunerne (som er de dataansvarlige), og vi kan alle fortsætte med at bruge ALLE værktøjer i Skoletubes værktøjskasse, mens vi arbejder på en mere optimal og fremtidssikret løsning, der igen fjerner begrænsningerne, som er konsekvensen af Schrems II dommen.

Kort sagt. Følg anvisningerne, så er der intet at være bekymret for.
Læs mere her og se eksempler på, hvilke præsentationer du stadig kan lave i disse værktøjer, uden at du overfører persondata til USA.

https://laerit.dk/schrems-ii-og-skoletube/