Tag en udstilling på hovedet og skriv om kolonitiden

af

Kom helt tæt på Nationalmuseets udstilling Stemmer fra Kolonierne med to unikke materialer.

Nationalmuseet har i samarbejde med Leg med IT og Skoletube udviklet to nye materialer, som vi er stolte af at kunne præsentere.

Det er nu muligt at få en vr-rundvisning fra en af Nationalmuseets udstillinger. Her kan du følges med en af museets omvisere, der vil guide dig rundt og fortælle om udstillingen. Det er også muligt at gå tæt på de enkelte montrer og lytte til de fortællinger, der er i udstillingen, som var du der selv.

Derudover har Nationalmuseet lavet en række bogskabeloner i Book Creator, til når I skal arbejde med jeres oplevelser fra rundvisningen eller i det hele taget vil grave ned i kildearbejde og kolonitidens historie.

Det kan du opleve og læse mere om på denne side.

Rigtig god fornøjelse.

Oplev Nationalmuseets udstilling Stemmer fra Kolonierne. 

Med denne vr-udstilling er det nu muligt for jer hjemme i klassen at komme helt tæt på udstillingen. Samtidig med at I får en dejlig rundvisning har I også mulighed for at lytte til fortællinger og komme tæt på skæbner og genstande portrætteret i udstillingen.

Du kan også opleve udstillingen på en smartphone med en vr-brille. Der skal du blot skrive kortlink.dk/xaqh i din browsers adresselinje, hvorefter du kan vælge vr-brillen øverst i hjørnet og lægge din telefon ind i brillen.

Udstillingen er i øvrigt lavet med Thinglink på Skoletube.Har du lyst til at lære hvordan du kan lave vr-formidling med dine elever, så besøg også vores tema-pakke Virtual Reality

Nationalmuseet har lavet bogskabeloner til udstillingen. 

Der er lavet 7 arbejdsbøger, som læreren kan hente til eleverne, sådan at eleverne fra klassens bibliotek kan tage deres egen kopi af bogen, for derefter at arbejde med bogens kilder og opgaver.

De syv arbejdsbøger til udstillingen er lavet med programmet Book Creator på Skoletube. Bøgerne ligger i biblioteket der har koden P655X2K.

Bøgerne er ens, i deres opbygning og formål, så uanset hvilket tema, man vælger at arbejde med, vil bøgerne kunne bruges på samme måde. Bøgerne henvender sig til folkeskolens ældste klasser, og de valgte temaer dækker sig alle ind under fagstoffet for historiefaget.

Bøgerne indeholder først en grundig introduktion til temaet, sammen med nogle få udvalgte kilder. Derefter møder eleven en række opgaver, hvor de skal vurdere kilden på baggrund af den viden, de dels har tilegnet sig i bogen og dels har oplevet i den virtuelle udstilling.

I arbejdsbogen vil de desuden altid kunne gå ind i udstillingen, og på den måde også bruge oplevelsen fra udstillingen som grundlag for at besvare opgaverne.

 

Vejledning til at komme godt i gang