Wevideo tager over for Animoto

by

Til sommerferien 2018 siger vi farvel og tak til Animoto for 7 gode år på Skoletube.
Men fortvivl ikke. Heldigvis har vi et super værktøj, der kan tage over, så du fortsat nemt kan lave Animoto-alike billedshows og videoer. Se ovenfor, hvordan Wevideo klarer opgaven med bravour.
I filmen herover gennemgår vi forløbet i WeVideo. WeVideo har en super og simpel Storyboard-brugerflade, som minder meget om Animotos opbygning.
Se vejledningerne til Storyboard her.

Hvad med mine gamle Animotovideoer og igangværende projekter?

Har du igangværende projekter liggende i Animoto, så skal du få dem færdiglavet og udgivet til Skoletube inden sommerferien (30/6). Alle de Animotoprojekter, du har udgivet til dine medier eller kanaler på Skoletube, gemmes selvfølgelig, og de vil stadig være tilgængelige og mulige at afspille.
Efter d. 30/6 vil du IKKE kunne åbne Animotoværktøjet. Animoto Sletter derefter ALLE “vores” data fra driftsserveren, og senest 90 dage efter er alt væk fra backup (lidt GDPRinfo 🙂 )

Hvorfor forsvinder Animoto?

Flash-æraen synger på sidste vers. Flash er et kodesprog, som man brugte for år tilbage, og et kodesprog som rigtig mange digitale værktøjer er kodet i. Men Flash-udviklingen er stoppet for flere år siden på grund af nye, bedre og sikrere fremtidssikrede teknologier. Den Animoto-editor, som har ligget på Skoletube, er desværre Flashkodet, og desværre har Animoto.com valgt ikke at opdatere editoren til HTML5, og dermed mister vi nu beklageligvis adgangen.

I har andre flashbaserede værktøjer på Skoletube. Er de også på vej ud?

Nej, heldigvis hører Animoto og Goanimate (som lukkede i 2017) til undtagelserne. Status er, at de fleste andre værktøjer på Skoletube HAR foretaget transformeringen fra flash til HTML5 indenfor de sidste par år, og de sidste er lige på trapperne. Book Creator, Wevideo, Tiki Toki, Easelly, Thinglink, Mindmeister, Padlet, Voicethread, Soundation, Explain Everything kører allerede uden Flash. Powtoon på Skoletube skifter til HTML5 i løbet af juni og juli, og Pixton udskiftes til en Flashfri og spritny version i efteråret 2018.
(eneste lidt usikre pt. er film X)

Wevideo mere fleksibel end Animoto

Vi bliver ofte spurgt, om ikke man kan lægge sit eget speak på i Animoto eller uploade noget andet musik. Det kunne man ikke i Animoto, men begge ting kan du sagtens i WeVideo. Det betyder også, at det nu er oplagt at fortælle ind over sine film, og på den måde gøre filmen mere personlig.

WeVideo på tablets og smartphones

Har du lyst til at lave dine film på en tablet eller smartphone, så husk at appen til WeVideo også er en del af jeres Skoletube-abonnement. Se i vejledningerne til WeVideo til Tablet og til WeVideo til Smartphone.
Så selv om nogle ting ændrer sig fra Animoto til WeVideo, er muligheden for at du og dine elever kan lave små, flotte film og billedshows stadig optimale med Skoletube.
Rigtig god fornøjelse!

Eksempel på Wevideo produktion