360-graders video på Skoletube

af

Skoletube understøtter nu at I kan uploade jeres egne 360-graders videoer. Det giver en række spændende muligheder, som du kan læse om her.

Hvis I på skolen har anskaffet jer et 360-graders kamera, fx et Ricoh Theta S, har I mulighed for at bruge kameraet til at tage både film og billeder. Indtil nu har vi primært fokuseret på mulighederne for at inddrage billederne i undervisningen, men to forhold på Skoletube gør, at det nu også er relevant at kende til mulighederne for at udnytte 360-graders filmoptagelser.

For det første er det nu muligt at uploade 360-graders videoklip til Skoletube. Her kan de afspilles både på en skærm (pc, chromebook, tablets) og som en vr-film på nyere smartphones.

For det andet er Thinglink på vej med en ny editor som også giver mulighed for at tagge i 360-graders videoklip. Denne funktion vil blive rullet ud hen over foråret (du kan allerede nu vælge muligheden for at teste den nye beta-editor – den valgmulighed kommer når du åbner Thinglink på Skoletube). Dermed kan vi både se og bruge 360-graders video på Skoletube.

Didaktiske muligheder med 360-graders video

360-graders video kan mere end noget levende medie indfange hele stedet. Det betyder at vi kan bruge 360-graders video til at fortælle om steder vi har været, oplevelser og handlinger, tidspunkter og fænomener.

Rigtig god fornøjelse!

Ricoh Theta – sådan gør du

Her i dette afsnit vil vi kort gennemgå hvordan du kommer fra optagelse til udgivelse, når du bruger kameraet Ricoh Theta S.

360-graders kameraet Ricoh Theta (fåes i modeller, der bærer efternavnet SC, S, V, Z1) er populære som 360-graders kamera. Det er robust, enkelt og relativt prisvenligt. Endelig har det været det bedst Derfor har vi også valgt at teste og dokumentere netop dette kamera i vores tema VR i Undervisningen 

 

Upload – Tre trin

  1. Hent og installér programmet Ricoh Theta på en computer. (Hent programmet Ricoh Theta her. Læs Ricohs vejledning her)
  2. Overfør din filmoptagelse fra Ricoh Theta til computeren
  3. Åbn filmoptagelsen i programmet Ricoh Theta og begynd en konvertering. (Se videovejledning).
  4. Upload den konverterede film til Skoletube (Se videovejledning).

Rigtig god fornøjelse!

 

Visning – tre muligheder

360-graders visning i browser

Når I vil vise en 360-graders video kan I selvfølgelig gøre det fra en skærm på en iPad, Chromebook eller computer via browseren. Det giver en oplevelse hvor man kan trække rundt på skærmen for at bevæge synsvinklen under afspilningen.

360-graders visning på smartphone

Det er ikke anderledes hvis man vil se filmen på sin smartphone. Besøg linket og se filmen i telefonens browser. (PS. 360-graders afspilning fungerer dog ikke pt via Skoletube appen).

VR-visning på smartphone

Vil I opleve filmen med vr-briller, er det også en mulighed. Print qr-koden til filmen og del den med brugerne. De scanner herefter mærket, hvorved browseren åbnes på deres smartphone. Herefter kan de vælge den lille brille nederst til højre, lægge deres smartphone ind i vr-brillen og starte afspilningen. På den måde kan I opleve jeres 360-graders film i VR!

Thinglink 360 video – sådan gør du

Med en 360-graders video, kan du også kaste dig ud i mulighederne med Thinglink.

Tre trin

  1. Upload den samme video som du har uploadet til Skoletube – til Thinglink på Skoletube.
  2. Læg punkter på – præcis som du plejer i Thinglink. (nu skal du blot tænke tid som en ekstra dimension i punktets placering)
  3. Del via link eller udgiv til Skoletube. Færdig!

Rigtig god fornøjelse!