Faglige forløb

COXAR - Skab innovative løsninger i CoSpaces

COXAR er et gratis undervisningsmateriale til samfundsfag, dansk og geografi.

Oplev verdens største flygtningelejr på nært hold og skab jeres kreative løsninger med augmented Reality og virtual Reality.

COXAR bygger bro mellem den digitale og fysiske virkelighed og giver eleverne et indblik i, hvordan livet leves for cirka en million mennesker, der lige nu lever i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

COXAR er udviklet af Leg med IT, Panorama VR og Mikkel Keldorf i samarbejde med Røde Kors og Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Danida og Børne- og Undervisningsministeriet.

Escape Rooms og statistik

Fire fede escape rooms i Thinglink skal lære børn om statistik i et nyt materiale skabt af Leg med IT og Meebook for Danmarks Statistik.

Mit liv med statistik målrettet 7.-10. klasse i samfundsfag, matematik og dansk.

Indholdet veksler mellem statistikopgaver og escape rooms og viser tydeligt hvordan man i Thinglink på Skoletube kan skabe kreative escape rooms sammen med eleverne.

Victoria & Verdensmålene - Leg og formidling

Når man får den skøre idé at skrive 17 bøger – en om hvert Verdensmål, så er der behov for en værktøjskasse med værktøjer til lidt af hver.

Skoletube har været med hele vejen og med 12 bog på vej ud til skolerne er det blevet til en del opgaver med Skoletubeværktøjer. 

Find skabeloner til Book Creator og Bookiie, lav quizzer med H5P, QR løb, Book Bento med Thinglink, tegneserier og meget andet.
Også CoSpaces har været i sving, så der er nok at tage sig til og flere opgaver på vej.

Alt materiale ligger gratis tilgængeligt.

Lær om Rovfugle og tag med til Jægerstenalderen

Danmarks Jægerforbund har for alvor opdaget Skoletube.

Der er allerede udgivet et super fint materiale om Rovfugle og i materialet Ask og Liv er der lavet en fed bog til Book Creator og Bookiie.

Begge materialer er gratis

SOS Børnebyerne - Du har ret

I materialet Du har ret sættes der fokus på Børnekonventionen. I kreative opgaver hvor eleverne skal arbejde med blandt andet Powtoon og Wevideo og producere animationer og podcast. 

“Du har ret” er gratis undervisningsmateriale til elever i 6.- 8. klasse. Gå på opdagelse i cases og opgaver om verdens børn, der er knyttet til rettigheder.

Se ud i verden, og bliv klogere på egne og andre børns rettigheder.

KLAR TIL INDKØB med Forbrugerrådet Tænk

Lær om madspild, indkøb og gode vaner i undervisningsmaterialet fra Forbrugerrådet Tænk.

Skab lærerige animationsfilm i Powtoon, brug bogskabelonen til Bookiie eller Book Creator, lav jeres egne qr-løb eller besøg det virtuelle supermarked bygget i Thinglink.

Materialet er skabt til madkundskab og kan anvendes i 4.-8. klasse.

Nutaaliorta - Da Skoletube ramte Grønland

Vender vi blikket mod nord, så er der gang i rigtig mange spændende ting i Grønland.

I projektet Nutaaliorta udvikles der løbende mange spændende materialer hvor Skoletubes værktøjskasse bliver åbnet på vid gab.

Det hele bliver lavet på begge sprog, så bare tag for jer af retterne.

Unge forandrer stadig verden

I materialet Unge Forandrer Verden fra UNICEF tager Rasmus Brohave og Sofie Østergaard jer med til Rwanda, et lille land i det centrale Afrika.

I Rwanda har Rasmus og Sofie mødt en masse seje børn og unge, der alle kæmper for at forandre verden. De kæmper for miljøet, for uddannelse, for sundhed, fællesskab og lighed. De kæmper sammen for et godt liv og en lys fremtid.

Det er rejsen og mødet med de unge i Rwanda, der er udgangspunkt for arbejdet med VERDENSMÅLENE og BØRNEKONVENTIONEN og aktuelle temaer og udfordringer fra Danmark

Statens Museum for kunst på Skoletube

Nedenfor finder du syv undervisningsforløb for både store og små. Du kan også finde flere digitale redskaber og billeder til brug i undervisningsforløbene på SMK’s sider på Skoletube; SMK Billeder og SMK Levende Billeder.

Lev dig ind i portrættet– mellemtrin

Mærk kunsten – mellemtrin

Mærk kunsten – udskoling

Mænd og maskuliniteter. Før, nu og i fremtiden – udskoling

Ord på kunsten. Sprogudviklende aktiviteter – indskoling og mellemtrin

Tidslinjer. Historisk overblik og fordybelse på nettet – udskoling

Tidsrejser. Remix kunsten – mellemtrin og udskoling

Rigsarkivet og tidslinjer

I tidslinjerne er der fokus på både fordybelsen og det historiske overblik. Eleverne arbejder med kildekritik, sammenhæng og kronologi i mødet med originale kilder fra Rigsarkivets store samling.

Tidslinjerne kan remixes og på den måde bearbejdes i undervisningen.