Top 3 måder at lave Webaviser på Skoletube

af

Der er mange måder at skabe digitale webaviser på Skoletube, og her er mine tre favoritter, som hver især tilbyder noget unikt til både lærere og elever.

Uanset om du leder efter avancerede funktioner, flot design eller en brugervenlig oplevelse, så har Skoletube en løsning for dig.

1 Studiesites – Den mest avancerede løsning

Hvis du ønsker en dybdegående og samarbejdsorienteret oplevelse, er Studiesites den bedste mulighed. Her kan eleverne bidrage med artikler, billeder, lyd og video i en klasseavis, hvor alle har en rolle. Som underviser opretter du en avisskabelon og inviterer eleverne som forfattere og redaktører. Der findes omfattende videovejledninger til hele processen, som du kan finde her.

 

2. Prezi – Den flotteste layoutmulighed

Personligt synes jeg, at Prezi tilbyder den flotteste måde at lave webaviser på. Fokus her er på det visuelle, hvilket betyder, at eleverne med fordel kan have skrevet deres artikler, før de sætter dem op i Prezi. Resultatet bliver en stilren og professionel avis. Videovejledningerne til at komme i gang findes her.

 

3. Book Creator – Den intuitive løsning

Hvis du er på udkig efter noget brugervenligt og hurtigt, er Book Creator en perfekt mulighed. Her kan du udnytte deres avisskabelon, som du finder ved at oprette en bog og vælge ”Skabeloner”. Selvom der ikke er specifikke videovejledninger til aviser i Book Creator, er platformen intuitiv, og du kan finde grundlæggende vejledninger til at komme i gang her.

Se flere tips og tricks her

Wevideo klasser og opgaver

Wevideo klasser og opgaver

Vil du gøre dine elevers multimodale produktioner bedre og lettere at evaluere? Så er WeVideo's Klasser og Opgaver perfekte værktøjer til at styrke...

læs mere