Drillenisser

WeVideo på Skoletube

Introduktion

Indtil i år har det været en velbevaret hemmelighed at drillenisser har brugt green screen, når de skulle drille.

På denne side skal det derfor handle om hvordan vi selv kan lave drillenisser med green screen i WeVideo på Skoletube.

Det handler blot om at bruge sin fantasi og lege med tanken, om hvad en nisse kan finde på af drillerier. Derefter skal vi filme to scener, der skal sættes sammen; den med selve filmen, og den med nissen.

Husk at drillenisser skal filmes med stativ og at det bliver bedst, hvis der er et godt lys, når I filmer.

Derefter er der tre teknikker, som eleverne skal kunne, nemlig green screen, skalering og placering. De tre ting har vi samlet i en drillenisse-vejledning, som du finder længere nede.

Rigtig god fornøjelse.

Forberedelse

Teknisk

Det er en forudsætning for forløbet, at du har oprettet en præsentationskanal til klassen, sådan at I nemt kan dele filmoptagelser med hinanden, og sådan at I kan vise jeres færdige film for hinanden på klassen.

Fagligt

Eleverne skal have en livlig fantasi.

læringsmål2

forslag til

Forløbet

Drillenisse-vejledning

Aktiviteten trin for trin

Når I vil lave drillenisser er det vigtigste nok at have styr på filmens handling og de scener, der skal være i filmen. Er der fx en åben dør i filmen, kan det være at I skal lave en drillenisse, der kan kigge ud til siden. Er der en bog reol. Kan det være at vi skal have nissen til at sidde ned. (Brug fx fiskesnøre til at få en bog til at falde på gulvet)

Skal personen i filmen være overrasket over hvad drillenissen gør, skal det også skrives ned i manuskriptet inden I går i gang med optagelserne. For kunsten er at lade som om nissen driller i filmen.

For at kunne lave drillenisser, skal I kunne tre ting i WeVideo; fjerne grønt i filmen, skalere filmen og flytte filmen på plads. De tre ting, kan I hurtigt få en gennemgang af, ved at se denne drillenisse-vejledning.

Derefter fortsætter videoarbejdet. Får I brug for vejledninger undervejs, finder I dem, som altid, her på Skoletubeguide.dk

Den færdige film udgives til klassens kanal, og derefter er der filmfremvisning af drillerier på klassen.

Rigtig god fornøjelse.

Kolofon

læringsmål3

Dette forløb om drillenisser er forfattet af Peter Leth, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Drillenisser med WeVideo” cc:by LærIT”

PS. Overvej om I fx kunne have lyst til at putte jeres julefilm ind i en fælles julekalender.

Vil du se alle vores julerier, så klik dig ind på skoletubeguide.dk/JUL