Få oplæsning i Book Creator

Funktionen Read to me gør de muligt at få læst op i en bog fra Book Creator. Dermed kan læsningen af bøger også være støttet af oplæsning.

Med denne funktion kan læseoplevelsen nu støttes endnu mere. Eleverne vil i passager med svær tekst kunne vælge at få en syntetisk stemme til at få læst teksten op, og samtidig vil der være en markering af det ord der oplæses.
Funktionen har tidligere kun været en mulighed for iPad-brugere, men nu er det altså både muligt for web og iOS-brugere.

Oplæsning på mange sprog

Oplæsningen kan indstilles efter det sprog bogen er skrevet på. Så uanset om bogen er lavet i dansk, på tysk eller engelsk, eller om eleverne arbejder med de nordiske sprog, vil de kunne få oplæst bogen.

Det med småt

Det er desværre ikke alle brugere, der vil opleve lige store muligheder ved funktionen, for det afgøres af hvilket styresystem man benytter. ChromeOS og macOS har masser af sprog, som kan understøtte oplæsningen, mens at Windows 10 desværre er mere begrænset. I skrivende stund (30. april 2018) kan man fx ikke hente dansk som sprog! Men i denne film kan du se, hvordan du henter sprog til Windows10.

Bogen om “Read to me” kan også ses i kanalen BookCreator.
Lær mere om Book Creator på Skoletube i vores vejledninger på Skoletubeguide.dk
Læs om Read to me på Book Creators blog (engelsk)
Billedkilde Girls and Book, cc0 Ben White