GDPR og persondata på Skoletube – sådan gør vi.

af

Tiden er forbi, hvor en lærer kan gå på nettet og finde et mere eller mindre gratis digitalt værktøj at bruge i undervisningen med eleverne. Det er nu direkte ulovligt at finde og håndplukke digitale værktøjer, hvis IKKE der samtidig indgåes gyldige kommunal-udstedte databehandleraftaler med den fundne leverandør.(og det er ikke nem procedure).

Skoletube vigtigere end nogensinde før

Ja! det er en ny virkelighed efter d. 25/5.18, hvor den nye EUpersondataforordning trådte i kraft og DERFOR er Skoletube netop nu vigtigere end nogensinde før, da I hér har adgang til en komplet digital værktøjskasse, som lever op til de meget høje krav som kommunernes juraafdelinger stiller til databehandlerkontrakter efter at den nye EU-dataforordning gjorde sin entre.
Med juridisk-gyldige databehandlerkontrakter og underdatabehandler-kontrakter er Skoletube OG ALLE INTEGREREDE VÆRKTØJER blåstemplede og lovlige for jer at bruge i undervisningen.
Med Skoletube har I en fuld digital værktøjskasse, som lever fuldt op til den nye lovgivning om databeskyttelse, sikkerhed og persondatapolitik.
Vil du vide mere om hvordan vi gør, så læs mere her: https://www.laerit.dk/betingelser

At gemme og rydde op på Skoletube

Senest 12 mdr efter at din adgang til Skoletube er ophørt, slettes din profil plus alle alle de data/materialer, du har liggende.  Det betyder, at du kan regne med at eventuelle data, som du har efterladt dig på Skoletube og vores integrerede underleverandører fjernes uden, at du behøver at foretage dig noget yderligere.
Men vi opfordrer alligevel alle vores brugere til selv at rydde op efter sig, når tiden på Skoletude rinder ud. Fx hvis du er afgangselev i 9. eller 10 . klasse. Derfor har vi lavet denne “gemme og rydde” FAQ, som guider dig igennem hvordan du både sikrer dine data, hvis du ønsker at gemme nogle af dine Skoletubeproduktioner  og hvordan du sletter eventuelle digitale fodspor efter dig.

Ligesom at man fx rydder op i sin skuffe i klasseværelset, når man forlader skolen, så SKAL man også rydde op i sin “digitale” skuffe på Skoletube, når man forlader skolen. Det er mere end nogensinde før meget vigtigt, at man behandler digitale data på samme niveau som de “fysiske” ting der omgiver os. Ryd op efter dig.

Find vores “gemme og rydde op guide” lige her