Julekalender

med Thinglink
Introduktion
Velkommen til denne side om julekalendere lavet med programmet Thinglink.
Der kan være mange forskellige formål med at lave en julekalender; det kan være en føljeton af læse-, lytte- eller visningsoplevelser fra en længere fortælling, det kan være oplevelser, der skal bruges til at svare på opgaver i en julekonkurrence, det kan være en ramme for at arbejde med julen som et historisk eller kulturelt fænomen i de ældste klasser eller noget helt fjerde.
Her på siden finder du links og praktiske vejledninger om julekalenderen. Du finder også et eksempel, hvor du kan se en række forskellige materialer og ideer “bag lågerne”.
Julekalendere i undervisningen er med til at lære eleverne at fokusere på modtageren og på hvordan vi kan overraske og glæde andre med vores oplevelser. De bliver bevidste om at formidle til en bestemt modtager og med et bestemt formål, og de må derfor også forholde sig til fortælletekniske virkemidler og empati.
Rigtig god fornøjelse.
læringsmål2
forslag til
Forløbet

Eksempel

Aktiviteten trin for trin

Til jeres julekalender skal I bruge et billede med fx tallene fra 1-24. En løsning kan være at remixeden skabelon, som vi har lavet klar til jer.
Du kan også se de mange andre julekalendere på Thinglink igennem og så remixe via en søgning
Indsæt billede fra Skoletube i et punkt.
Indsæt film fra Skoletube i et punkt.
Sådan skjuler du indholdet i et punkt er en nyttig funktion, som gør at du nemt kan lægge indholdet i din julekalender, og så dag for dag gøre indholdet tilgængeligt.
Se alle vejledninger om Thinglink
Sådan udgiver du din Thinglink til Skoletube

Kolofon
læringsmål3
Dette materiale er produceret af Peter Leth, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Julekalender med Thinglink” cc:by LærIT
Billedet til julekalenderen er cc:by Kevin Dooley, bearbejdet af cc:by Peter Leth.