Julepostkort

med Pixton og H5P
Introduktion
Velkommen til en juleidé hvor vi sætter to programmer sammen, sådan at eleverne kan lave deres egne flotte og vendbare julepostkort. Julepostkort er en tradition som i dag er erstattet af sociale medier, beskeder og telefon, men eleverne vil opleve at det personlige postkort skaber en særlig ramme for deres hilsen. Forløbet her vil kunne bruges fra fx 3. klasse. Ideen her kræver at man først laver en tegneserie med to lige store scener. Den gemmes herefter som to billeder, der til sidst kan sættes sammen med et H5P-værktøj. Det er nok lidt lettere end det lyder, og det vil vi selvfølgelig også sørge for at det bliver for jer. Derfor finder du længere nede en række trin for trin vejledninger. Rigtig god fornøjelse.
Forberedelse

Teknisk

Det er en fordel for forløbet, at du har oprettet enten en afleveringskanal eller en præsentationskanal, sådan at eleverne kan aflevere deres postkort til læreren. Derved kan du sikre dig, at eleven har klaret opgaven godt og du kan hjælpe med at finde et link eller en qr-kode, som de kan sende til modtageren.  
læringsmål2 forslag til
Forløbet

Eksempel

Aktiviteten trin for trin

Eleverne starter med at se denne introfilm Herefter går de ind i Pixton og laver en ny tegneserie, sådan som introfilmen har vist dem. Den færdige tegneserie gemmes som billeder. Eleven åbner H5P og opretter et nyt element af typen Image JuxtaPosition. Her uploades de to billeder fra tegneserien og det nu færdige postkort kan herefter udgives til Skoletube. Eleven kan derudover lave en qr-kode eller et kortlink til deres julepostkort, sådan at det er nemmere at åbne for modtageren.
Kolofon
læringsmål3
Dette indlæg er forfattet af Peter Leth, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Julepostkort med Pixton og H5P” cc:by LærIT”