Klar til billedredigering på Skoletube med Photopea

af

Nu er det muligt at arbejde med billedredigering på Skoletube. Med værktøjet Photopea på Skoletube er alle muligheder åbne. 

Vi har længe ledt efter et billedredigeringsprogram til Skoletube, men først nu er det lykkedes os at få lagt det helt rigtige program ind i vores programpalette. Det nye program hedder Photopea.

Photopea er at sammenligne med Photoshop. Det har den samme brugergrænseflade, mange af de samme værktøjer og menuer, bruger overvejende de samme genveje og for de brugere, der kender Photoshop, vil ligheden føles på mange måder.

Photopea er derfor også et program, der kan stilles store krav til – men også et program, som stiller nogle krav til brugeren. Derfor har vi også lavet en række videovejledninger.

 

Didaktiske muligheder med Photopea

Med Photopea på Skoletube har I alle de muligheder I kan tænke jer, når det handler om at arbejde med grafik og billeder. Det betyder at I kan tænke alle de aktiviteter ind, som kræver at eleverne kan arbejde med billeder.

Det kan fx være at eleverne laver collager til en udstilling, forsider eller grafik til deres bøger i Book Creator, grafik til deres egne nyhedsudsendelser i WeVideo, fake news med kloneværktøjet, laver reklamer, deltager i plakat- og logo-konkurrencer eller måske bare laver nogle tilpasninger og rettelser på deres billeder, sådan at de fremtræder mere skarpt i deres rapporter.

Mulighederne er mange, og vi vil selvfølgelig følge på dem i både videokurset og i kommende inspirationsindlæg.

Rigtig god fornøjelse!

Fake news

Der er mange muligheder for at arbejde med billedredigering. Herunder har jeg brugt et H5P-element, til at vise en før- og efter-redigering af et billede. Billedet viser hvordan Donald Trump stjæler mine feriebilleder og manipulerer dem til at fremstå som en flink fyr med interesse for udenrigspolitik….