Kom godt i gang

Android
Introduktion
En Androidtelefon eller tablet rummer mange muligheder for at støtte elever der er udfordret i forhold til skriftsproget. De indbyggede muligheder kan i samspil med et skrive- og læsestøtteværktøj give eleven en rigtig god hjælp når de arbejder med tilegnelse og formidling af fagligt stof i alle skolens fag.
Skrivestøtte
På Android telefon/tablet anvendes enten AppWriter eller Intowords, afhængigt af hvilket værktøj der er indkøbt til skolen. Begge programmer hentes i Play Butikken. Programmerne findes her: Intowords og AppWriter.
Bemærk at AppWriter findes i to versioner. For skolebrug, vælg AppWriter Pro.
Vejledning til IntoWords.
Vejledning til AppWriter er på vej.
Oplæsningsstøtte
Når eleverne skal have oplæsningsstøtte til deres arbejde på en Android-enhed skal de have aktiveret tale under indstillinger.
Oplæsningsstøtte med IntoWords.
Oplæsningsstøtte med AppWriter.
Tale til tekst
Nogle elever har brug for at kunne få oversat deres tale til tekst. I dag findes der flere rigtig gode programmer der kan hjælpe eleven både på computeren, tablet og smartphone.
Når man arbejder med Skoletubes værktøjer på sin Android-enhed kan man anvende indtalingsfunktionen. Funktionen aktiveres i indstillinger.
Android Google tastaturet
Scanning og OCR behandling
Elever, der oplever udfordringer med skriftsproget, vil ofte have svært ved at afkode tekst. Det kan derfor være nødvendigt at omsætte den trykte skrift til digital skrift.
Til dette arbejde anvendes i dag primært AppWriter eller IntoWords. Det afhænger af hvilket program der er indkøbt til skolen.
Når man arbejder på en Android-enhed kan man få god hjælp af programmerne.
Sådan anvendes scanningsfunktionen i Appwriter.
Sådan anvendes scanningsfunktionen i Intowords.
Sådan anvendes scanningsfunktionen i Office Lens.
Der findes en lang række andre muligheder, men det er disse vi vil gennemgå i dette kit.