Kom lad os skrive sammen – Real-time kollaboration i Book Creator

af

Med Book Creator kan du og dine elever nu lave bøger sammen i real-time. Det skaber nogle helt unikke didaktiske muligheder, hvor eleverne i deres skriveproces kan skrive ind i og op imod det, som andre de andre elever skriver. 
I første omgang vil funktionaliteten kun være tilgængelig via Chrome browseren, men Book Creator arbejder lige nu på at få muligheden ud i app`en også.

Sådan opretter du en kollaborativ bog

For at starte en kollaborativ bog, så skal du være i Chrome browseren og inde i et bibliotek, som deles med dig, eller som du deler med andre. Vælg herefter en bog, og tryk så på “del” ikonet. Herefter kan du trykke på “Collaborate”.

Nu kan klassekammerater gå ind i din bog, og starte med at skrive på samme tid som dig. Det eneste det kræver for at få adgang til bogen er, at man har adgang til det bibliotek, som bogen er delt i.

Se hvem der arbejder på hvad i bogen

Når du har åbnet bogen, kan du få et overblik over, hvem der arbejder på hvilke forskellige sider ved at klikke Pages i værktøjslinjen.
Når du redigerer en side, så vil du nederst på skærmen kunne se de andre, som arbejder sammen med dig på den pågældende side.

Inspiration og dokumentation

Du kan se alt om at samarbejde med den nye “Collaborate” feature, sammen med alle de andre Book Creator vejledninger på Skoletubeguide
Herudover, så vil der også komme inspirationsindlæg, som afsøger de didaktiske muligheder med den nye Collaborate feature. De vil alle sammen være tilgængelige på under Book Creators inspirationsindlæg også på Skoletubeguide.
Rigtig god fornøjelse!