Lav en gyserfilm

Clio Online, dansk 4.-6. klasse
Eksempel
I denne opgave skal I lave en gyserfilm. Her på denne side kan I se et eksempel på en gyserfilm, og I vil trin for trin blive vejledt til at lave jeres egne flotte og uhyggelige gyserfilm.
Til opgaven skal I bruge WeVideo på Skoletube, som er perfekt til at mixe lag af billeder, lyd, film og effekter, sådan at I kan lave jeres helt egen stemning og fortælling.
Rigtig god fornøjelse.
Trin-for-trin

Aktiviteten trin for trin

Før I kan gå i gang med selve produktionen, skal I have udarbejdet en plan for jeres film. Det kan være via et manuskript eller et storyboard.
Start med at en person i gruppen opretter en kanal på Skoletube til jeres optagelser. På den måde kan I nemt dele optagelser med hinanden.
Scenerne optages med jeres telefoner. Herefter uploades optagelserne til kanalen på Skoletube via Skoletube appen.
Har I scener som ikke skal ses, men kun høres kan disse evt optages med diktafonen, så lydoptagelserne også kommer ind i jeres kanal.
Når I er færdige med optagelserne skal jeres film redigeres.
Sæt jer til en computer og opret en ny videoredigering i WeVideo.
Har I brug for lydeffekter kan ressourcekanalen Gys og Gru være nyttig. Tilmeld jer kanalen. Derefter kan lydeffekterne fra kanalen importeres på samme måde som jeres filmoptagelser.
Rediger optagelserne sammen.
Husk at effekter som at nedtone et billede eller filmklip kan være med til at spille en stor rolle, særligt i de sekvenser, hvor handlingen ikke ses men kun høres.
Husk at effekter som slowmotion også kan have en stærk effekt i nogle situationer.
Indsæt eventuelt musik til jeres film, og juster musikken og lydoptagelserne.
Slut af med at indsætteindsætteindsætte tekster i start og til slut, sådan at filmen har en titel i starten og sådan at alle gruppens deltagere har deres navn på i slutningen.
Den færdige film ses igennem i gruppen inden den udgives til klassens kanal.
 

Klar til opgaven?

Brug for hjælp?

Læs opgaven?