Lav en Radio 24syv teaser med Wevideo

af

Måske kender du Radio 24syv og de små spots, som de kører på Facebook? Ellers er der et eksempel lige her:

Susse Wold: "Gudskelov for klask i røven"

“Gudskelov for, at nogen gider slå én i røven. Det er da dejligt!”Susse Wold er gæst i Flaskens Ånd. Hun har igennem sin skuespillerkarriere været udsat for lidt af hvert, men hun mener alligevel, at vi lever i en hysterisk krænkelsestid.

Slået op af 24syv i Tirsdag den 17. september 2019

I indlægget her laver jeg spottet til en artikel i en Webavis, men du kan selvfølgelig bruge det mange andre steder. Enten for at tease en problemstilling eller for at stille helt skarpt på et dillemma.

I det eksempel som jeg gennemgår, har jeg stillet helt skarpt på et problem, hvor jeg stiller to interessenter overfor hinanden. Det færdige klip er ikke langt, men det giver forhåbentlig læseren lyst til at dykke længere ned i problemstillingen og eventuelt læse hele artiklen.

 

Trin-for-trin videovejledning

Du kan se en trin-for-trin videovejledning om, hvordan ovenstående lille spot kan laves i Wevideo. På Radio 24syv er det typisk interviews, som laves om til disse små multimodale spots. Man omformulerer en tekst (interviewet) til en ny tekst (videospottet), og fordi man bruger andre modaliteter – video, lyd, tekst, farver – så er der tale om transduktion.

I videoen herunder gennemgår jeg præcis, hvordan et spot kan laves i Wevideo:  

Videovejledninger til Wevideo

Kender du ikke Wevideo, så kan du se en stribe af videovejledninger og forløb med Wevideo lige her

Rigtig god fornøjelse