Grammatik
med h5pTil forløbet her er der lavet en blog med rigtig mange grammatiske indlæg. Den kan fungere som en ramme, som du kan føre eleverne ind på. Dermed er materialet til en del af jeres grammatikundervisning på plads.
Vi vil foreslå, at man bruger en time til halvanden på hver øvelse, og da der er mere end 10 forskellige temaer, kan du bruge forløbet her over en længere periode.
Rigtig god fornøjelse.

Engelsk 5.-7. kl.
Skriftlig
Eleven kan anvende de mest grundlæggende bøjningsformer og syntaktiske strukturer
Teknisk
Det er en forudsætning for forløbet, at du har oprettet en præsentationskanal til klassen.
Fagligt
Eleverne skal have kendskab til grammatik.
Eksempel
Aktiviteten trin for trin
Læreren går sammen med eleverne ind på bloggen og udpeger den opgave, som de skal arbejde med.
På bloggen ser eleverne herefter den lille animationsfilm, der på engelsk gennemgår, det valgte grammatik.
Herefter træner eleverne deres viden i det eller de h5p-elementer, der er indsat under animationsfilmen, sådan at de har en sikkerhed for, at de har forstået stoffet rigtigt.
Som det tredje trin i forløbet går eleverne herefter ind på H5P på Skoletube. Her opretter de et interaktivt quiz-element. Vi vil anbefale at de vælger mellem typerne summary, single choice set, drag text eller multiple choice. Er det første gang at klassen arbejder med h5p, bør læreren bestemme ét værktøj, som alle i klassen benytter fx summary.
Summary: Trin for trin
Start et nyt tekstdokument. Skriv en række rigtige sætninger. Under den rigtige sætning, skriver du en eller to forkerte sætninger. Når teksten er skrevet, kan du se denne quickguide, om at lave elementer i summary, på en nem måde.
Til sidst deres færdige element til klassens kanal. Har man lyst til at dele sit arbejde med andre, der skal i gang med forløbet, kan man også lægge en kommentar med linket, på bloggen.
Materialet, der danner afsættet for dette forløb er hentet hos den norske organisation NDLA. (National Digital LæringsArena) En norsk organisation, der har til formål at udvikle og dele undervisningsmaterialer til frit brug. Takket være deres brug af Creative Commons licenser, er det både nemt og sikkert at bruge deres indhold – for lærere og elever. NDLA er krediteret under hvert forløb på bloggen.
Se hvordan du selv kan lave blogindlæg, som fungerer som ramme for forløbet. (ikke for begyndere)
Billedet til dette indlæg er cc0 af brugeren “3844328”. Hentet fra Pixabay.