Minecraft in real life

med WeVideo
Eksempel
Filmen herover viser hvordan jeg har klippet nogle filmoptagelser sammen til en film, der kunne minde om Minecraft in real life.
Alle optagelser med hænder er optaget foran et grønt klæde, hvor jeg har haft kameraet foran mig og har rakt hænderne frem mod det grønne klæde i baggrunden.
Herunder kan du finde vejledninger til hvordan du selv kan lave dine egne optagelser, men du er også velkommen til at bruge mine grønne optagelser, som du kan finde i denne ressourcekanal på Skoletube, hvis du lige vil låne et par arme og en økse til din egen film, og du finder et par klip der kan guide dig med at redigere dine egne film i WeVideo på Skoletube.
God fornøjelse.
Trin-for-trin

Aktiviteten trin for trin

Optagelser
Start med at optage din film som skal udgøre handlingen. Brug din telefon og upload din film til Skoletube med Skoletube appen. (Husk at der gemmer sig en videovejledning bag alle orange ord, der viser hvordan det gøres).
Grønne optagelser: Sæt din telefon eller et andet kamera på et stativ foran et grønt klæde. Lav forskellige optagelser fx hænder, økse, sværd og hvad du ellers vil have med i filmen. Lav gerne to eller tre film med det samme udstyr, men med forskellige varigheder, fx 5,10 og 20 sek. Upload også disse klip til Skoletube.
Redigering
Se filmen herunder hvis du vil have et par indtryk af hvordan jeg har lavet mit projekt.

Ellers følg denne trin for trin vejledning:
Hvis du vil bruge ressourcekanalen med green screen optagelser, så start med at tilmelde dig ressourcekanalen, sådan at du bagefter kan importere optagelserne ind i WeVideo.
Åbn WeVideo på Skoletube og lav et nyt projekt.
Importer dine optagelser.
Opret et par ekstra spor med det samme. (For du kan nemt få brug for mange spor).
Læg dine grønne klip på et lag over din optagelse med handlingen og brug funktionen green screen til at fjerne den grønne farve.
Se vores øvrige vejledninger hvis du vil have hjælp til at redigere og trimme dine optagelser, og hvis du vil vide, hvordan du kan tilsætte musik og lydoptagelser til din film.
Når filmen er færdig udgives den til Skoletube.
Tillykke, nu har du lavet din første Minecraft-film.

Grønt klæde
Det grønne klæde, der er centralt når du skal lave green screen optagelser til fx en minecraftfortælling, kan fx købes hos PodConsult eller Hippomini
Ophavsret
Indlægget er forfattet af Peter Leth, udgivet under Creative Commons licensen cc:by
Billedet øverst i indlægget er af Sebastian Pichler fra Unsplash.com under CC0