Julerebus
med PixtonTil opgaven skal eleverne bruge tegneserieværktøjet Pixton, som dels rummer alle de tegn og billeder, man har brug for, og som samtidig er nemt at gå til.
For at komme godt i gang med opgaven foreslår vi, at man lader eleverne arbejde med sammen parvis med at lave to rebusser. Eleverne vil gå i gang med hver sin computer og med hver sin rebus, men samtidig have en makker at trække på, hvis der bliver brug for hjælp, når ordene driller eller den gode ide skal findes. Dermed får hver elev følelsen af at have lavet sin egen rebus og samtidig har du sørget for at eleverne er forpligtet til at hjælpe hinanden.
Den færdige rebus kan eleven udgive til klassens kanal, og sammen på klassen kan I nu sidde i en hyggelig stund og løse hinandens ordgåder.
Rigtig god fornøjelse.

Dansk 3.-4. kl.
Fremstilling
Eleven kan udtrykke sig kreativt og eksperimenterende
Teknisk
Det er en forudsætning for forløbet, at du har oprettet enten en afleveringskanal eller en præsentationskanal, som eleverne kan aflevere deres ordgåder i.
Eksempel
Se også andre eksempler her: Kendt person, Titlen på en julesang, Et juleord og Et vinterord.
Aktiviteten trin for trin
Del klassen ind i par og giv eleverne et ord, som de skal lave som rebus. (Se ark med forslag på kortlink.dk/ry98 ).
Du kan overveje at vise denne intro-film på klassen, som viser eleverne, hvordan de kommer godt i gang med at lave en rebus.
Får eleverne derudover brug for hjælp, så kan du fx henvise dem til Pixton-vejledningerne på Skoletubeguide.dk
Den færdige rebus udgives til klassens kanal.
Så er det ellers tid til at eleverne sætter sig med et par pebernødder og et svarark, mens I kigger jeres rebusser igennem og ser om I kan gætte gåderne. Rigtig god fornøjelse.