Statens Museum for Kunst møder Skoletube

af

Kunsten tilhøre os alle sammen. Oplev, mærk og brug den. 

Statens Museum for Kunst ønsker at inspirere til kreativitet og refleksion. I samarbejde med Skoletube er der derfor udviklet en række undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i  kunstværker fra SMK og brugervenlige digitale værktøjer.

I forbindelse med SMK + Skoletube er der udviklet 7 undervisningsforløb og materialer.

Brug ressourcerne i din egen undervisning.

Statens Museum for Kunst har samlet en lang række af værker i ressourcekanaler på Skoletube. Det betyder at du kan tilmelde dig kanalen, og bruge værkerne i værktøjerne og i din egen undervisning.

Statens Museum for Kunst har følgende kanaler på Skoletube:

SMK Billeder – indeholder en række kunstværker i nedskalerede udgaver som er lette at anvende i Skoletubes digitale værktøjer.

SMK Levende billeder – indeholder korte film om kunst og kunstnere. Filmene er produceret af museet og kan bruges i undervisningen.

Hvad med ophavsretten?

Alle kunstværker i Skoletubekanalen SMK Billeder er såkaldt fælleseje. Det vil sige, at værkerne ikke er omfattet af ophavsret og dermed tilhører offentligheden. Kunstværkerne kan derfor frit bruges, ændres og deles.

Hvis du bruger et af værkerne, er det god skik at kreditere kunstneren og museet på denne måde: kunstner, værkets titel, årstal, Statens Museum for Kunst, www.smk.dk