Stumfilm med WeVideo
kropssprog, drama og humorEleverne skal udarbejde et kort og simpelt handlingsforløb, som de filmer og efterfølgende redigerer i Wevideo. Med ganske få tricks kan eleverne få deres optagelser til at ligne en stumfilm. Dette gøres blandt andet ved at fjerne lyden og farverne, skrue tempoet op og tilføje en række visuelle effekter og musik.
Selve handlingen skal være helt enkelt. Det kan eksempelvis være to personer, der skændes om én stol. En person der forsøger at åbne en dåse flåede tomater. En dans mellem to personer, eller hvad man nu ellers kan finde på. Vi har lavet en række eksempler længere nede på siden, der kan tjene som inspiration.
Formålet med dette forløb er at give eleverne en mulighed for at arbejde med kropssprog og mimik samt bruge humoren som fortælling. Ved at lave deres egne stumfilm får eleverne en god ramme for deres fortælling. En ramme som er karakteristisk for netop dramatisering, humor, kropssprog og mimik. De får lov til at arbejde med emnet på en sjov og kreativ måde, idet de både skal skrive en kort handling, filme, spille skuespil, redigere og til sidst fremvise deres projekt.
Rigtig god fornøjelse

Dansk 3.-4. kl.
Kommunikation
Eleven kan dramatisere tekster og temaer sammen med andre
Teknisk
Det er en forudsætning for forløbet, at du har oprettet enten en afleveringskanal eller en præsentationskanal.
Eleverne skal desuden starte med at tilmelde sig ressourcekanalen Stumfilmsmusik.
Fagligt
Eleverne skal have et grundlæggende kendskab til stumfilmens karakteristika. Desuden kan dette klip give en grundlæggende forståelse for Buster Keatons måde at lave film på.
Eksempel
Se også eksemplet Barnevognen
Aktiviteten trin for trin
Først og fremmest skal eleverne introduceres for stumfilmen og dens karakteristika. Som et led i dette trin kan eleverne eventuelt præsenteres for Buster Keatons filmunivers.
Herefter skal eleverne i grupper på 3-4 personer skrive en kort fortælling, som efterfølgende kan dramatiseres som film. Sørg for at fortællingen kan kommunikeres med så få mellemtekster som muligt således, at der er fokus på kropssprog og mimik.
Når historien er på plads filmes denne med Skoletube app’ens kamera, og efterfølgende importeres disse til Wevideo.
Nu kan selve klippearbejdet begynde. Start med at trimme optagelserne således, at vi kun har det tilbage på klippebordet, som vi skal bruge.
Skal der indsættes mellemtekster til at forklare noget i handlingen, kan dette gøres via Wevideos Text fane. For at få det rigtige udtryk kan eleverne med fordel indsætte en Frame rundt om teksterne.
Når trimning er på plads skrues tempoet op. Hvor hurtigt det skal gå, er op til gruppen, men prøv at finde et tempo, der gør handlingen sjovere samtidig med, at man stadig kan se, hvad der foregår.
Filmen laves nu til sort/hvid ved at vælge temaet Noir under Wevideos Themes.
For at give filmen det sidste touch tilføjes effekten Old Film, som man finder under graphics.
I ressourcekanalen Stumfilmsmusik findes et passende stykke musik til filmen. Her findes også en musik kreditering, som skal indsættes til sidst i filmen.
Til sidst udgives filmen til klassen kanal.
Eksempler til forløbet: Pianostativet og Barnevognen