Tidens Samling sætter fokus på 1900-tallet med en række materialer

af

Tidens Samling, et mindre museum i Odense, har i samarbejde med Skoletube udviklet nye ressourcer til undervisningen. 

Museet Tidens Samling i Odense er bygget op omkring årtier. Hvert årti har sit eget rum i udstillingen, som i alle detaljer indfanger en periode af 1900-tallet. Nu har de også gjort deres samling og udstilling til omdrejningspunkt for en række digitale undervisningsmaterialer og ressourcer på Skoletube.

Det betyder at I nu kan komme tæt på temaer som bolig, levevilkår, mode, fritid, beklædning og teknologi i en meget overskuelig og konkret form. Det er temaer som vi også har et forhold til i dag, og samlingen giver derfor mulighed for at bruge historien og nutiden i en vekselvirkning, der giver plads til refleksion over både nu og dengang.

Tre materialer

Tidens Samling har lavet tre materialer; en ressourcekanal med over 100 billeder af beboelser, fritid, beklædning og teknologi, en tidslinje der giver ét samlet overblik, samt et bibliotek med bogskabeloner i Book Creator (brug koden 69ZY9),  med arbejdsbøger, som er direkte at gå ombord i.

Sådan gør du

Se denne vejledning, der viser dig hvordan du kommer i gang med skabelonerne i Book Creator med dine elever.

Didaktiske muligheder med Tidens Samling

Oplægget fra Tidens Samling er at eleverne med udgangspunkt i en række bogskabeloner lavet i Book Creator har mulighed for at gå ind i arbejdet med en række temaer. Materialet er konstrueret sådan at der kan opstå en vekslen mellem historie og nutid, kilder og egne erfaringer etc.

 

Rigtig god fornøjelse!