Julemusik

til jeres film og fortællinger

Introduktion

I dette indlæg vil vi vise hvordan I med to ressourcekanaler har en samling med julemusik og en samling julelyde, som I vil kunne bruge til jeres film og fortællinger.

Samlingen af julelyde kan du læse om i forløbet Fortæl med julens lyde, så her vil vi fokusere på hvordan julemusikken nemt kan bruges i fx i jeres filmfortællinger i WeVideo.

Med samlingen af julemusik, har du en nem og sikker adgang til julemusik i forskellige genrer. Musikken er udgivet under åbne licenser, som stiller som betingelse at man skriver kunstnerens navn når man bruger musikken, så derfor er der i ressourcekanalen også lavet billeder med disse oplysninger, sådan at kreditering bliver det nemmeste i verden.

Hvordan man helt konkret bruger julemusikken kan du se videovejledninger til længere nede.

Rigtig god fornøjelse.

Forberedelse

Teknisk

Hvis du vil have dine elever til at arbejde med film, er det også nødvendigt, at du har oprettet enten en afleveringskanal eller en præsentationskanal. (Tryk på det orange ord for at se hvordan).

læringsmål2

forslag til

Forløbet

Eksempel

 

Aktiviteten trin for trin

Når du skal bruge julemusikken i et filmprojekt, skal du gøre følgende.

Besøg kanalen Julemusikken og tilmeld dig.

Herefter kan du åbne dit filmprojekt i WeVideo og importere musikken sammen med et billede, der krediterer musikken, og trække medierne ind i din film.

Du kan derudover overveje at lægge et juletema på din fortælling.

Fortællingen indtales direkte i WeVideo, og den færdige film udgives til Skoletube.

 

 

Kolofon

læringsmål3

Dette indlæg er forfattet af Peter Leth, og er udgivet af LærIT under den åbne licens cc:by. Indlægget må deles, gengives og bearbejdes frit, når blot man krediterer ophavet “Julemusik på Skoletube” cc:by LærIT”

Find flere materialer, ideer og forløb om jul på skoletubeguide.dk/Jul