Vild WeVideo

by

Kan man lave sit eget rumskib, ubåd, luftballon eller mikrokosmos med en telefon og WeVideo på Skoletube? Svaret er ja – og på denne side vil jeg vise hvordan du kan gøre.

Før sommerferien fik jeg til opgave at grave ned i Skoletubes værktøjer og lede efter de muligheder og potentialer som programmerne rummer, men som vi måske ikke udnytter. Et af de værktøjer jeg startede med var selvfølgelig WeVideo. På siden her vil du finde eksempler og videovejledninger til en række forskellige projekter.

Luftballon, Rumskib, Ubåd, Flyvemaskine, Kaffetyven, Røntgofonen, Mikrokosmos

Nyt tema: Masterclass med WeVideo

Vi har samlet alle ideerne her fra siden i et nyt stort tema kaldet Masterclass med WeVideo, som du finder her på Skoletubeguide.dk under Temaer.

Her finder du dels flere eksempler end du ser her, og dels en videoskole, som lærer jer hvordan I med fem enkle greb, kan lave alt hvad I har lyst til i WeVideo.

Kaffetyv

Ide: Brug grønt klæde foran personen. I filmen herover sidder jeg bag en sofa, som har fået det grønne klæde over sig. For at kaffekoppen ikke skal vælte har jeg sat en lille kasse i sofaen, som giver koppen et underlag at stå på.

Du skal bruge: Grønt klæde og en telefon på stativ. Derudover kan det være en fordel, at have en app til at beskære din optagelse. Skoletube appen til at flytte optagelsen, samt WeVideo.

Evaluering: Kaffetyven er en af de film, der er rigtig sjov at lave, og som giver en god effekt. Det kan være en forøvelse til at arbejde med at bygge effekter op i flere lag, og til at gøre klar til at arbejde med green screen på fx borde og stole.

Titanernes kamp

Ide: Brug grønt klæde rundt om dit ansigt.

Du skal bruge: Jeg vil foreslå at I klipper et hul til hovedet i et grønt klæde. Sæt det derefter på en ramme, og hæng rammen op. Se hvordan I laver denne ramme.

Brug evt. en app til at beskære din optagelse. Skoletube appen til at flytte optagelsen, samt WeVideo til at lave filmen færdig.

Evaluering: Den talende i værket ( i dette tilfælde Titanernes Kamp og Frihedskæmperen) er en af de film, der er rigtig sjov at lave, og som giver en god effekt. Det kan være en forøvelse til at arbejde med at bygge effekter op i flere lag. Men også at tænke sig ind i et miljø, bruge stativ, stå stille i optagelsen og mange andre nyttige ting.

 

Frihedskæmperen

Link til Titaneren og link til Frihedskæmperen.

Videovejledninger: Se hvordan du fritlægger en hat, hvordan du fritlægger et ansigt og hvordan du kan lave en portrætfilm.

Hologrammer

Ide: Lav en film, der kan ses på en telefon eller tablet som et hologram.

Du skal bruge: Din telefon. Jeg vil anbefale grønt klæde. Brug evt en app til at beskære optagelsen, hvis den er lidt grimt i kanterne. Derefter Skoletube appen til at flytte optagelsen, samt WeVideo til at lave filmen færdig.

Sådan gør du: Det er ganske enkelt og logisk, men samtidig også en øvelse, der kræver at man ved hvad man gør. Se videovejledningen.

Filer: Hent Grafik til at lave hologrammer med her.

Evaluering: Hologrammer er lidt krævende og lave og selve filmen er kun noget værd, hvis man har mulighed for at opleve effekten på en skærm efterfølgende. Men hvis man har en tablet og en refleks-skærm monteret, er der ingen tvivl om at det også har en god wauw-effekt på eleverne. Refleks-skærmen kan man lave selv med lidt fingersnilde, men jeg har også set dem til salg forskellige steder (sidst set i Eksperimentariets shop – se den her).

Ubåd

Ide: Lav en rejse under vandet ved hjælp af green screen.

Med muligheden for at rejse ned under havets overflade, kan vi direkte beskrive og fortælle om hvad man kan se. Vi udfordrer vores marinebiologiske viden, mens vi leger.

Med lidt hjælp fra en hovedcomputer, kan du i øvrigt have al den viden, du drømmer om med ned på jeres ekspeditioner. Se selv.

Evaluering: Ubåden kræver ligesom fx luftballonen noget grafik, som man skal bygge sin båd op med. Men jeg vil sige at det er en nemmere opgave, ganske enkelt fordi alle optagelser i en ubåd foregår vandret både af skuespillere, af omgivelser og af interiør. Så der er ikke problemer på samme måde med vinklerne.

Filer: Link til ubåds-filerne

For at scenerne fungerer, kan der være noget med lyden, som man vil overveje. Fx kan scener, hvor vi ser i periskop bruges til at lave voice-over.

Luftballon

Ide: Tag green screen og gør dig selv til rejsende i en luftballon. Læs flere tanker her.

Filer: Du kan hente mine projektfiler her.

Evaluering: Luftballonen er ikke det bedste projekt jeg har kastet mig ud i.Der er simpelthen for mange faldgruber, som eleverne skal være opmærksomme på. Fx kræver en overbevisende kombination af green screen optagelser, der sættes sammen med fritlagte luftballoner og som igen sættes ind i en baggrund, at vinklerne passer sammen.

Et andet problem er hastigheden som filmoptagelser bevæger sig med i forhold til den illusion vi vil skabe af at svæve. Her kan det være en fordel at bruge billeder med en Ken Burns effekt, men omvendt, så fanger øjet hurtigt hvis biler eller vandfald står stille. Du kan redde meget ved at bruge slow motion.

Lad os gennemgå kameravinklerne:

Frøspektiv: Har du et frøperspektiv på eleven, og på luftballonen, så er der som regel ikke andet end himmel at se. Det kan godt fungere.

Normalperspektiv: Her kan du vælge kun at have eleverne til at filme at de peger. Dermed bliver filmens vinkel at vi selv står i kurven. Her har man så mulighed for at smide kurven væk og nøjes med selve filmoptagelsen.

Fugleperspektiv: Hvis vi er i kurven kan eleverne igen gå efter at filme deres arme og på den måde pege, som stod vi sammen i kurven. Et tip er at eleverne skal pege væk fra kroppen og ikke krydse ind foran kroppen. Det gør det nemmere at få en god optagelse.

Fortnite

Ide: Hvad sker der hvis man leger med et computerspil?

Fortnite er utroligt populært, så hvorfor ikke også prøve at lege med at lave film med programmet. Som inspiration, kan man fx se disse film på YouTube.

Se mere i temaet: Masterclass med WeVideo

Nu har du set en række mere eller mindre oplagte eller besynderlige ideer.

Hvis du vil lære hvordan man kan lave disse og lignende ideer, eller du vil se flere eksempler, så besøg temasiden Masterclass med WeVideo.

Kolofon

Tekst, vejledninger og eksempler er alle produceret af LærIT, og udgivet under Creative Commons licensen cc:by.

Det betyder at du i ordets bedste forstand, må bruge indholdet frit, når blot du krediterer ophavet med “cc:by LærIT”.

 

26 Comments

 1. Iben Dalhus

  Tak for super inspiration. Jeg har viderudviklet det grønne ansigtsklæde, : tag låget fra kopipapirkassen. Mal det grønt, skær ud til små og store hoveder og hav en stak på lager ????

  Reply
  • Peter Leth

   Det lyder som en sjov og god ide Iben. Jeg har leget lidt rundt i en grøn regnjakke med hætte forleden.
   Det er simpelthen bare sjovt at lege med farver på den måde.

   Reply
 2. Blondell Paris

  I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  Reply
 3. Google

  Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nonetheless really worth taking a search, whoa did one discover about Mid East has got extra problerms at the same time.

  Reply
 4. Tony Schiedler

  Thanks for providing such a great article, it was excellent and very informative. It’s my first time that I visit here. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Thank you.

  Reply
 5. cyberhackid

  I carry on listening to the rumor lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

  Reply
 6. free ring of elysium hacks

  Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

  Reply
 7. fortnite download pc windows 10

  The root of your writing whilst appearing agreeable in the beginning, did not really sit properly with me personally after some time. Someplace within the sentences you were able to make me a believer unfortunately just for a short while. I still have a problem with your leaps in logic and you would do nicely to help fill in all those breaks. In the event you can accomplish that, I will undoubtedly be amazed.

  Reply
 8. Google

  Very few sites that happen to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out.

  Reply
 9. Result nic.in

  Keep websiteing stuff like this I actually am fond of it

  Reply
 10. Results-nic.in

  There are some interesting cut-off dates in this article but I don’t know if I see all of them heart to heart. There may be some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

  Reply
 11. Chicago SEO

  always a large fan of linking to bloggers that I adore but do not get a good deal of link adore from

  Reply
 12. Google

  That could be the finish of this write-up. Right here you?ll discover some sites that we feel you?ll value, just click the hyperlinks.

  Reply
 13. mcent browser hacking unlimited point

  Undeniably believe that that you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to keep in mind of. I say to you, I certainly get irked whilst folks think about worries that they plainly don’t recognize about. You controlled to hit the nail upon the highest and also defined out the whole thing with no need side effect , other folks could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

  Reply
 14. detox tea

  just beneath, are many totally not related web pages to ours, on the other hand, they are surely really worth going over

  Reply
 15. hackmobilepubg.com

  I am continually looking online for posts that can help me. Thank you!

  Reply
 16. DMC5

  This website definitely has all of the information and facts I needed about this subject and didn’t know who to ask.

  Reply
 17. DMC5

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is really good.

  Reply
 18. my singing monsters

  Accusation in court a few things i wanted. I was not necessarily planning on that I’d get a great deal away from reading your own write up! You’ve merely earned your returning customer

  Reply
 19. Garrett Schneiderman

  Whats up, I’m ranking the crap out of “free justin bieber stuff”.

  Reply
 20. i need a house

  although internet sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they are basically worth a go as a result of, so have a look

  Reply
 21. Adidas Yeezy 500

  Yeezy Shoes http://www.yeezy.com.co/
  Yeezys http://www.yeezys.us.com/
  Yeezy Shoes http://www.yeezysupply.us.com/
  Yeezy Sneakers http://www.yeezy-shoes.us.com/
  Yeezy Boost 350 V2 http://www.yeezy-boost350.com/
  Yeezy Boost 350 V2 http://www.yeezyboost350.us.com/
  Yeezy Blue Tint http://www.yeezybluetint.com/
  Yeezy 500 Utility Black http://www.yeezy500utilityblack.com/
  Adidas Yeezy 500 http://www.yeezy500utilityblack.us/
  Nike Air VaporMax http://www.vapor-max.org.uk/
  Salomon Shoes http://www.salomon-shoes.org.uk/
  Salomon UK http://www.salomons.me.uk/
  Salomon UK http://www.salomonspeedcross4.org.uk/
  Off White Jordan http://www.offwhitejordan1.com/
  Nike VaporMax http://www.nikevapormax.org.uk/
  React Element 87 http://www.nikereactelement87.us.com/
  Nike React Element 87 http://www.nikereactelement87.us/
  Nike Plus http://www.nikeplus.us/
  Nike Outlet Online http://www.nike–outlet.us/
  Nike Outlet Store Online Shopping http://www.nikeoutletstoreonlineshopping.us/
  Nike Outlet Store Online Shopping http://www.nikeoutletonlineshopping.us/
  NBA Jerseys http://www.nikenbajerseys.us/
  Air Max 97 http://www.nikeairmax.us/
  Air Max Nike http://www.max2017.us/
  Air Jordan Shoes http://www.jordan-com.com/
  Jordan 11 Concord 2018 http://www.jordan11-concord.com/
  Kanye West Yeezys Boost Shoes http://www.cs7boots1.com/
  Cheap NBA Jerseys From China http://www.cheapnba-jerseys.us/
  Birkenstock UK http://www.birkenstocksandalsuk.me.uk/
  NBA Jerseys http://www.basketball-jersey.us/
  Balenciaga http://www.balenciaga.me.uk/
  Balenciaga http://www.balenciagauk.org.uk/
  Balenciaga UK http://www.balenciagatriples.org.uk/
  Balenciaga UK http://www.birkenstocks.me.uk/
  Balenciaga Trainers http://www.balenciagatrainers.org.uk/
  Air Max 270 http://www.airmax270.org.uk/
  Yeezy Shoes http://www.adidasyeezyshoes.org.uk/
  Yeezy Shoes http://www.adidasyeezyshoes.org.uk/

  Reply
 22. NFL Jerseys

  vxikgn,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

  Reply
 23. cheap jerseys

  Nike Air VaporMax Flyknit 2 http://www.nikeairvapormaxflyknit2.us/
  Nike VaporMax Flyknit,Nike Air Vapormax Flyknit,Nike Air Vapormax Flyknit 2 http://www.nikevapormaxflyknit.us/
  Nike VaporMax Plus,Nike Air VaporMax Plus,VaporMax Plus,Nike Air Vapormax Flyknit,Nike Air Vapormax Flyknit 2 http://www.nike-vapormaxplus.us/
  Nike Air Max 2019,Air Max 2019 http://www.max2019.us/
  Nike Air Max 2019,Air Max 2019,Nike Air Max http://www.air-max2019.us/
  Nike Air Max 2019,Air Max 2019,Nike Air Max http://www.nike-airmax2019.us/
  Nike Air Zoom Pegasus 35,Nike Pegasus 35,Nike Air Zoom Pegasus http://www.nikeairzoompegasus35.us/
  Nike Pegasus 35,Nike Air Zoom Pegasus 35,Nike Air Zoom Pegasus,Nike Pegasus http://www.nikepegasus-35.us/
  Nike Zoom,Nike Air Zoom http://www.nike-zoom.us/
  Nike Air Max 270,Air Max 270,Nike Max 270 http://www.nikemax270.us/
  Nike Shox,Nike Shox Outlet,Cheap Nike Shox Outlet http://www.nikeshoxoutlet.us/
  Adidas Outlet http://www.outlet-adidas.us/
  adidas originals http://www.originalsadidas.us/
  adidas ultra boost,ultra boost http://www.adidasultra-boost.us/
  Adidas Shoes http://www.shoesadidas.us/
  Pandora Rings,Pandora Ring,Pandora Rings Official Site http://www.pandorarings-jewelry.us/
  Pandora Official Site,Pandora Jewelry Official Site,Pandora Rings Official Site http://www.pandora-officialsite.us/
  Pandora.com,Pandora,Pandora Official Site,Pandora Jewelry Official Site http://www.pandora-com.us/
  Pandora jewelry Outlet,pandora charms,,pandora bracelets,pandora rings,pandora outlet http://www.pandora-jewelryoutlet.us/
  pandora outlet,pandora jewelry outlet,pandora charms outlet,pandora jewelry http://www.pandoraoutlet-jewelry.us/
  Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Cheap,Cheap Sports Jerseys http://www.cheapsportsnfljerseys.us/
  Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Outlet,Cheap Jerseys http://www.cheapoutletnfljerseys.us/
  Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Cheap,Cheap Sports JerseysNFL Jerseys,Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Wholesale,Cheap Jerseys http://www.nfljerseyscheapwholesale.us/
  Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Cheap,Cheap Sports Jerseys http://www.cheapjerseyselitenfl.us/
  NFL Jerseys,NFL Jerseys 2019,Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys Wholesale http://www.nfljerseys2019.us/
  Pittsburgh Steelers Jerseys,Steelers Jerseys,Steelers Jerseys Cheap http://www.pittsburghsteelers-jerseys.us/
  Dallas Cowboys Jerseys,Cowboys Jerseys,Cowboys Jerseys Cheap http://www.dallascowboysjerseyscheap.us/
  NFL Jerseys,NFL Jerseys 2019,Cheap NFL Jerseys, Cheap Authentic Nfl Jerseys http://www.nflauthenticjerseys.us/
  NFL Jerseys Wholesale,NFL Jerseys 2019,Cheap NFL Jerseys, Cheap Nfl Jerseys Wholesale http://www.wholesalenfljerseysshop.us/
  NFL Jerseys Wholesale,Cheap Nfl Jerseys Wholesale,,Cheap NFL Jerseys,NFL Jerseys 2019 http://www.authenticnflcheapjerseys.us/
  Pandora Sale, Pandora Jewelry, Pandora UK http://www.pandorasale.org.uk/
  Pandora Charms,Pandora UK,Pandora Charms Sale Clearance http://www.pandoracharmssaleuk.me.uk/
  Pandora Bracelets,Pandora Bracelet,Pandora Jewelry http://www.pandorabraceletsjewellry.me.uk/
  Pandora UK, Pandora Sale, Pandora Jewelry UK http://www.pandorauk-sale.org.uk/

  Reply
 24. male vacuum pump

  Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a appear, whoa did one find out about Mid East has got far more problerms too

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *