VR apps

en verden af oplevelser
Introduktion
brille300
Der er mange apps med virtuelle oplevelser. Nogle har fokus på rumfart, andre journalistik, andre igen udnytter de mange seværdigheder vi møder på rejser…
På denne side vil vi prøve at guide dig til nogle apps og filmsamlinger, der kan være med til at skabe oplevelser til undervisningen.
Oplev
Google Street View
googlesv300
Google Street View (iOS / Android) er gratis. Den er snild, fordi vi også møder den, når vi vil tage vores egne billeder. I filmen herunder viser vi hvordan du kan bruge den til at gå på opdagelse med.
See for yourself
New York Times
New York Times har begået en ekstrem spændende app. Deres faglige styrker omkring formidling og historiefortælling udnyttes til fulde, når vi fx inviteres med i toppen af det nye World Trade Center. Det er fortællinger, hvor lyd og billede er perfekt afstemt. Engelsk-niveauet er for de større elever.

Det første kritiske, seriøse journalistiske materiale, der benytter virtual reality

New York Times
Se en lille smagsprøve på en af mange fortællinger appen tilbyder. (Appen kan i øvrigt downloade en udsendelse for offline visning. Det er nyttigt, hvis alle i klassen vil på opdagelse på samme tid.)

Oplev
Round.me
Roundme.com appen er på mange måder ligesom Google Street View; find et sted i verden og gå på opdagelse. Billederne her lagt op af brugerne. Det betyder ligesom med Google at vi ofte finder oplevelser i sporet på alverdens turister. Roundme.com er samtidig et værktøj på nettet, der kan det samme som Thinglink 360.
See for yourself
YouVisitVR
YouVisit VR er en anden god app med et bredt udvalg af oplevelser. Appen vil derfor kræve at læreren er tydelig om hvilket indhold, der skal besøges og arbejdes med. Oplevelserne kan også ses på deres side uden VR-briller.
Oplev
Thinglink360
Lige for at understrege at Thinglink, besøgt i din browser, er en fin og enkel måde at opleve VR på. Der er ingen app, der skal hentes. Det eneste man skal gøre er at besøge adressen.

Jaunt

Jaunt VR. En blandet landhandel med positive overraskelser.

VR på Youtube

Youtube understøtter 360-graders video-optagelser. Dermed kan vi se film hele vejen rundt. Søg fx på #360.
brille300

Gå tilbage til kittet