Redigering af musikvideo

knivskarpe videoer ser bare bedre ud
Introduktion
Videoredigeringen foregår på det udstyr du har mellem hænderne. Denne side er derfor opdelt i sektioner til det udstyr du sidder med.
Det afgørende er, at du har adgang til alle optagelser og produktioner, inden du går i gang. Derfor er det vigtigt at I har oprettet en råbåndskanal på klassen, som alle kan lægge deres materialer ind i. Ellers risikerer I bare at noget glemmes og andet aldrig dukker op.
Tips til
alle
Her er nogle generelle tips.
Tip #1: Tjek at alle jeres optagelser og produktioner ligger i jeres fælles “råbåndskanal”. Det sikrer overblik og tilgængelighed.
Tip #2: Husk at når du redigerer kan det gå galt med din klipning. Begynderfejl og den slags. Men de film du klipper i, ligger jo stadig i kanalen og kan hentes igen. Så hvad kan gå galt? Intet.
Tip #3: Lav et papir foran jer med alle jeres medier. Det giver et overblik undervejs.
Tip #4: Alle har ret til at redigere! Bare fordi én i klassen er i gang med at klippe en musikvideo, så betyder det ikke at andre ikke også kan klippe den samme musikvideo. Leg med tingene og vær flere der kaster sig ud i at lave musikvideoer.
Tip #5: Uni-login er personligt. Den der klipper ejer projektet. Aftal derfor, hvis I er i en gruppe hvem der skal logge sig ind. Den der logger sig ind skal i sidste ende kunne tage ansvaret for at projektet kommer i mål og bliver udgivet som en færdig musikvideo i klassens kanal.
Tip #6: Musikvideoer er nemmere at klippe end andre filmtyper! En rigtig film har en naturlig overgang og forbindelse fra scene til scene. Men i en musikvideo kan vi tillade os at klippe hvad som helst sammen. Det giver mere frihed til at lave netop de klip og scener som I ønsker.
Tip #7: Rytme. Prøv at hold en rytme i billedsporet der matcher lyden. Det giver en mere harmonisk oplevelse. Prøv fx at tage tid på sangen, med et stopur, for at få et indtryk af scenernes middellængde.
Eksempler
Filmoptagelse med grønt klæde

Denne film er lavet af optagelser foran et grønt klæde (sang stående, playback guitar). Den grønne baggrund er fjernet og optagelserne er samlet med film og billeder der passer til handlingen og sangens tema. Produceret med WeVideo.

Filmoptagelse + Stop motion
http://www.skoletube.dk/video/2317821/fcc89e20d4847e3c963c
Denne film er lavet af 5 optagelser med min telefon (sang stående, sang siddende, playback klaver, playback bas og en film med legetøjsdyr), samt en stop motion film. Det hele er klippet sammen på telefonen. Se min råbåndskanal her.
Filmoptagelse + Animeret tekst i GoAnimate
http://www.skoletube.dk/video/2338370/500cf473c534a7cfb7f4
Denne film er sat sammen af optagelser fra min telefon (åbne døren, lukke døren, sætte mig ned, tage blyanten, skrive) og en film med animeret tekst som jeg har lavet i GoAnimate. Optagelser og film fra GoAnimate kan herefter trækkes ind i WeVideo. Optagelsen hvor jeg skriver er speedet op til dobbelt hastighed. Se råbåndskanal her.
Tegneserie gemt som billeder, sat sammen i WeVideo
http://www.skoletube.dk/video/2339867/0a7bd76d07f44173b2a6
Denne film er lavet ved først at lave en tegneserie (se originalen her) i Pixton, som er hentet ud af programmet som billeder. Derefter er billederne sat sammen med musikken i WeVideo på Skoletube.
Rediger på
computer / chromebook
Videoredigering på computer / chromebook: Vi anbefaler WeVideo på Skoletube.
WeVideo giver en række muligheder samt et meget mere smidigt workflow.
Start med at sikre jer at alle jeres optagelser og produktioner er tilføjet til jeres “råbånds”-kanal.
Tilmeld dig ressourcekanalen med Sigurds Danmarkshistorie.
Sådan klipper du, trin-for-trin
Start med importere optagelserne fra jeres råbåndskanal
Importér sangen fra ressourcekanalen med Sigurd sange.
 
TIP: Hvis I har lavet lange optagelser fx hele sangens varighed, så læg hver optagelse på et billedspor for sig, og indstil dem herefter til at være usynlige, når de ikke skal bruges.
Synkronisér billedoptagelserne med sangen.
Herefter kan man vælge at lægge effekter, tekster, grafiske filtre eller zoom og panorering på, inden den færdige film udgives til klassens kanal på Skoletube.
Her ses de færdige film igennem og sammen kan I beslutte eller stemme om hvilken musikvideo, som I vil indsende til konkurrencen. Dette gøres ved at tilmelde sig konkurrencekanalen og derefter tilføje mediet til kanalen.
 
Tips til redigeringen
Når I skal i gang med redigeringen ved en computer eller en Chromebook skal I gøre følgende.
Hvis I har været flere om at lave optagelserne, så opret en kanal, som I kan uploade jeres optagelser til. Dermed har alle adgang til alle optagelser.
Hent optagelserne fra kanalen ind i et nyt projekt i WeVideo
Tilmeld dig ressourcekanalen med Sigurds Danmarkssange
….
 
Rediger på
iPad
Videoredigering på iPad.
Vores anbefaling er at bruge jeres iPads til optagelserne, for derefter via Skoletube appen at udgive de rå optagelser på Skoletube.
Optagelserne vil herefter kunne redigeres i videoværktøjet WeVideo fra en computer eller Chromebook.
Har I udelukkende iPads til rådighed, kan man bruge WeVideo appen, men redigeringen her er noget udfordret af at man kun kan arbejde i ét spor. Alternativt kan man bruge iMovie. I begge tilfælde skal man dog være opmærksom på at import af musikken kan være rimelig omstændig.
 
Rediger på
iPhone
Redigering af video på iPhone: Vi anbefaler at du bruger din telefon til at lave optagelserne med.
Derefter skal du tage Skoletube appen, og udgive optagelserne til Skoletube.
Redigeringen vil vi herefter anbefale at du foretager ved en computer eller Chromebook.
 

Hurtige genveje

Tilmeld kanalen

Start med at tilmelde dig kanalen med Sigurd Barretts musik

Oplev teksten

Hent sangteksten og lær sangen inden I går i gang.
Så bliver det sjovere og nemmere at lave en god musikvideo.

Producér

Få 1000 ideer til dansetrin, skuespil, animation, tegnefilm og play back. Nu skal der produceres!

Rediger

Alt om videoredigering på jeres udstyr. Få tips og tricks til at lave de bedste mix.