Sigurds Danmarkshistorie

100.000 års musik og sang på Skoletube
Introduktion

Velkommen til dette kit med materialer, vejledninger og ideer til at udnytte Sigurd Barretts Danmarkshistorie som en ressource i din undervisning.
Kittet her giver overblik over 1) de mange materialer som Sigurd Barrett har givet lov til at vi må bruge i undervisningen 2) de mange kanaler med materialer 3) mulighederne for at lave historieundervisning på nye og anderledes måder, og 4) vejledninger og eksempler til at komme i gang.

Kom med i
historien
For at få et indtryk af de mange sange og tekster, har vi sat det hele sammen i én stor tidslinje. Bevæg dig gennem historien og vælg sangen for den periode du interesserer dig for. Du kan også kopiere den, hvis I vil arbejde med Danmarkshistorien selv.
Hvad finder jeg af
materialer
På Skoletube finder du sange, tekster, film og remixmaterialer. Det er ordnet i de fire kanaler du ser herunder. Besøg kanalerne og gå på opdagelse.

Sange

Lyt til de 42 sange

Tekster

Find teksten til sangene

Instrumental

Hør sangene instrumentalt

Remix

Kopier tidslinjen med alle sangene
Materialer til din
undervisning
bogenForfatterne Rasmus Welling, Fredericia Museum, og Dennis Hornhave, Falihos, har udgivet et undervisningsmateriale på forlaget Klim.
Dette undervisningsmateriale knytter sig til tobindsværket Sigurd fortæller Danmarkshistorie og består af Elevbog med fem kapitler beregnet til brug i 3.-4. klasse, Lærervejledning med 46 elevark, der blandt andet omfatter fagtekster om hvert kanonpunkt, og historiske redskabsark, samt en selvstændig aktivitetsbog med 42 kreative lege og aktiviteter, som børnene selv kan lave, hjemme eller i skole eller SFO.
I tilknytning til dette findes der på Skoletube til hvert kapitel tre ressourcekanaler med billeder,film, skabeloner, sange og musik samt to overordnede kanaler med film og musik. Se mere på Klim.dk/sigurd
Lav jeres egen
musikvideo
På Skoletube finder du alle relevante værktøjer i forhold til produktion af musikvideoer – men hvordan kommer man i gang? hvordan laver man en god fælles aktivitet? hvilke dansetrin skal man vælge? kan man lave musikvideo med filmklip fra Animoto, GoAnimate eller FilmX? kan man lave musikvideo med skærmoptageren og en tegneserie? kan man lave den med Explain Everything? JA til det hele – og vi vil gerne vise jer nogle tricks, så det bliver endnu sjovere og nemmere for jer.
Dermed håber vi at I vil gribe muligheden for at lege med, synge og danse, lege med historien, spille skuespil og dramatisere til Danmarkshistoriens bedste musikvideo.

Tilmeld kanalen

Start med at tilmelde dig kanalen med Sigurd Barretts musik

Oplev teksten

Hent sangteksten og lær sangen inden I går i gang.
Så bliver det sjovere og nemmere at lave en god musikvideo.

Producér

Få 1000 ideer til dansetrin, skuespil, animation, tegnefilm og play back. Nu skal der produceres!

Rediger

Alt om videoredigering på jeres udstyr. Få tips og tricks til at lave de bedste mix.
Del jeres
musikvideo
Når I nu har lavet Danmarkshistoriens bedste musikvideo, hvorfor så ikke dele den med Sigurd og alle os andre, og deltage i Danmarkshistoriens bedste musikvideo-konkurrence? Læs mere her om at deltage. Sigurd Barrett har lavet en kanal “Sigurds Musikvideo“, som I alle er inviteret til at lægge jeres musikvideo ind i og være i konkurrencen.

SIGURDS DANMARKSHISTORIE

Hele projektet består af bøger, cder, sangbøger, brætspil, apps, undervisningsmaterialer og meget mere. Få et overblik over det på sigurdsdanmarkshistorie.dk

Ophavsret

Dette materiale er udgivet af LærIT.dk. Tekst på denne side er cc:by LærIT.dk.
Billeder på denne side er beskyttet af ophavsret. Videovejledninger og videoeksempler er udgivet efter gældende lov om ophavsret. De er ikke licenseret med en Creative Commons licens, da de muligvis indeholder materialer, der er omfattet af ophavsret. Du kan stadig linke til og embedde disse videovejledninger.
Alle sanges melodier og tekster tilhører Sigurd Barrett og er beskyttet af ophavsret. Materialet er vist her efter aftale.
Materialerne på Skoletube må bruges af alle børn og voksne, der går i skole. Rigtig god fornøjelse.
Er du i tvivl om spørgsmål omkring brugen af materialerne til Sigurds Danmarkshistorie, så kontakt Peter Leth på 51 52 23 87.